onsdag, november 08, 2006

Vista Teamets Tim Allchin skrev enbart kort: "It's Time."

Såldes är det dags - tillslut.

Så i skrivande stund så har Windows Vista äntligen fått klartecken från alla ansvariga divisioner inom Microsoft om att det är redo för den slutgiltiga RTM - Release To Manafacture.

Även om Vista har under mer än en månad varit i en såkallad RTM-branch, alltså att koden har "gafflat" av och nästan en build om dagen har hostats upp från Microsoft till testning, så är det först nu som alla, utom möjligen den ständigt petigt mr. Allchin, anser att man kan släppa OS från huvud utveckling.

I forsättningen kommer olika live team och divsioner att arbeta ned sekundera buggar innan den stora släppen till privatpersoner och andra dödliga sker i januari. Dock för de som äger MSND, Technet konton hos Microsoft så lär en nerladdning av Vista finnas tillgänglig inom sju dagar av RTM. Det är dock osäkert om detta menas skivor eller nerladdning från Technet.

I vilket fall som helst så borde de mer teknikgiriga kunna lägga labbarna på Vista på tex. Bittorrent inom dessa sju dagar och bortom. Dock är det väl osäkert sen tidigare om det då erbjugds annat än bussiness versionerna. Även om Vista enbart har en "DVD" så att säga, så innehåller denna alla versionerna som då låses upp av nycklar. Fast det skulle absolut inte förvåna mig om att företag även vill ha den eftertraktade Ultimate Edition.

Personligen så siktar jag på Ultimate Edition, men hoppas att jag ska kunna testa mig fram och leka med operativ systemet innan det finns tillgängligt för köp. Hoppas även att nVidia och Creative omedelbums släppar ordentligt drivers så att man kanske slipper att stänga av multithreading.

Jag önskar den god Tim Alchin frid och fröjd under pensionen.

Via -

Windows Vista Team Blog
ActiveWin
WinBeta
Bink.nu