måndag, oktober 30, 2006

Windows Vista - RTM snart, imorgon, nästa torsdag?

Lite svallar och krokar sig i teknik bloggarna och nyhets sidorna just nu när det läckt lite internt att Vista kan nå RTM antigen vilket minut som helst eller inom 8 dagar. Mycket varierande men vad som tycks vara halvsäkert är att build nummret lär bli 6000 - från föreställningen av Windows v6.0.

Så vad kan vi väntas oss av RTM? I princip inget annat än att massor av OEM leverantörer lär få det fullt upp med att förbereda maskiner och installationer och att hårdvaru tillverkare måste få ihop någon typ av drivrutin. Min förhoppning är att kunna lägga labbarna på det sekunden det läcks ut - vilket det med garanti kommer att göra - och då förhoppningsvis kunna leka med full support från riktiga drivrutiner från nVidia och Creative.

Vanliga dödliga som inte är nördar av min grad (Extreme nörd) lär inte få tag på Vista förrän release festen i januari, vilket jag även lär misstänka också kommer att bli tidpunkten då man faktiskt först kan använda operativsystemet alls.

Jag ber till högre makter i kostymer om att ge release stöd för grafikkort och, om man är snäll, riktigt snäll, ljudkort med kryss på.